...


1398-04-15

پیام جناب آقای دکتر حسینی سرپرست محترم وزارت آموزش و پرورش به هشتمین همایش نقش دانشمندان ایرانی اسلامی در پیشبرد علوم تجربی - مدرسه دارالفنون- 13 تیر ماه 1398

...

جناب آقای سید نعمت عبدی از سوی سرپرست محترم وزارت آموزش و پرورش در این همایش شرکت و در ابتدای همایش پیام سرپرست محترم وزارت متبوع را قرائت کردند. وی پس از آن حضور گرم خود را در همایش ادامه دادند و تمامی سخنرانی ها و برنامه های همایش را مورد توجه ویژه خود قرار دادند.

انجمن علمی آموزشی معلمان فیزیک شهرستانهای استان تهران از سرپرست محترم وزارت آموزش و پرورش که پیام ارزشمندی را به این همایش ارسال داشتند و نماینده بزرگوارشان آقای عبدی صمیمانه سپاسگزاری می کند. 

 

پیام سرپرست محترم وزارت آموزش و پرورش:

بسم الله الرحمن الرحیم

حضارگرامی، میهمانان ارجمند و پژوهشگران عزیز شرکت کننده در هشتمین همایش نقش دانشمندان ایرانی اسلامی در پیشبرد علوم تجربی.

 برگزاری این همایش را در مدرسه دارالفنون که یادگار سیاستمدار دلسوز و نیک اندیش، میرزا تقی خان امیر کبیر است به فال نیک می‌گیرم و یاد و خاطره خدمتگزاران میهن عزیزمان را گرامی می داریم و تلاش هایشان راارج می نهیم.

 همان طور که استحضار دارید دانشمندان ایرانی و متفکرین اسلامی نقش برجسته ای در ایجاد و توسعه علوم در جهان داشته اند. از این رو، به گواه تاریخ و اقرار مورخان بزرگ، ایران یکی از کشورهایی است که در بسط تمدن بشری موثر بوده و ظهور اسلام و گسترش آن موجب هویت بخشی به تمدن ایرانی- اسلامی شده و آن را بارور و پرثمر نموده است. آموزه های اسلامی به موازات گسترش قلمرو جهان اسلام در طول قرن های متمادی کشورهای اسلامی به ویژه ایران اسلامی را در زمره پیشتازان عرصه علم و دانش قرار داده و بر تارک تمدن علمی  جهان ماندگار کرده است.

ذکر این نکته ضروری است که در طول تاریخ بسیاری از دستاوردهای علمی ایرانی-اسلامی مورد تحریف قرار گرفته به گونه‌ای که در برخی از منابع، رشد علمی تنها به دوره های یونان باستان و بعد از رنسانس در اروپا محدود شده است اما در دوره تاریک قرون وسطای غرب، تمدن ایرانی- اسلامی در عرصه علوم تجربی به مثابه خورشید تابان در سپهر دانش درخشیده است و دانشمندان ایرانی و مسلمان چون جابربن حیان در شیمی، محمد بن زکریای رازی در بیوشیمی، ابن سینا در طب، ابوریحان بیرونی، خواجه نصیر طوسی، خوارزمی و غیاث الدین جمشید کاشانی در نجوم و دهها دانشمند دیگر نیز در دوران غفلت اروپا، خدمات علمی فراوانی را به جهان بشریت تقدیم نموده اند به طوری که گوستاولویون می گوید: تمام اهل علم باید منت دار مسلمانان باشند که خدمت بزرگی به علم و دانش نموده و در عالم توسعه داده‌اند.

بررسی تحلیلی تاریخ علم، نشانگر این حقیقت است که رشد و شکوفایی تمدن ایرانی اسلامی براساس خدمات متقابل ایران و اسلام، به واسطه هویت و قابلیت ایرانی، آموزه‌های قرآنی، سیره نبوی و تجارب جهانی به منصه ظهور رسیده است.

برگزاری این همایش، با بازخوانی و تحلیل روند رخدادهای علوم تجربی، حقایق ابعاد مسیر تولید و ترویج علم را در تمدن ایرانی اسلامی روشن می‌سازد و بر لزوم توجه به بستر تاریخ علم به عنوان یک الگو در فرآیند آموزش علوم مورد تاکید قرار می دهد، از سوی دیگر امید آفرینی را در جهت توسعه علمی ایران اسلامی افزایش داده و زمینه دستیابی به سطح عالی دانش را فراهم می سازد که به تعبیر رهبر فرزانه در منشور گام دوم انقلاب "دانش" آشکار ترین وسیله عزت و قدرت یک کشور است.

 در پایان کوشش تمام عزیزانی که در برگزاری این رخداد علمی سهیم بوده اند را ارج می نهم و با تشکر صمیمانه از اعضای محترم کمیته های برنامه ریزی، علمی و اجرایی همایش، انتظار می رود با ادامه فعالیت دبیرخانه همایش و اهتمام اتحادیه انجمن های معلمان فیزیک کشور، دستاوردها و نتایج این همایش، جهت بهره مندی از استادان، معلمان، دانشجویان و دانش آموزان در چرخه آموزش قرار گیرد و شاهد کاربست آن در جهت بهبود و ارتقای آموزش کشور باشیم.

سید جواد حسینی

سرپرست وزارت آموزش و پرورش

 

آمار بازدید کنندگان



امروز 43


کل 150,702